The Small Planted Tank


Welkom en leuk dat je komt kijken op The Small Planted Tank,
een eenvoudige website over modern aquascapen.

Tijdens een bezoekje aan een dierenwinkel werd mijn aandacht getrokken naar een aquarium. Niet zo maar een bak met vissen erin, maar een prachtige, goed onderhouden, rijk beplante bak in allerlei kleuren. Er zaten er alleen maar een paar felrode kleine garnaaltjes in. Maar de opvallende kwaliteit van die planten met de prachtige uitspringende kleuren waren geweldig mooi om naar te kijken. Dus, ik was direct verkocht...  dit wilde ik ook!
Binnen een week stond er een mooi aquarium, met zo'n opzet lichtkap en met ingebouwd filter, vol beplant te pronken in mijn huiskamer. En na 8 weken was ie weer weg...

Thursday, October 17, 2019
Ikzelf heb een voorliefde voor nano bakjes. Liever 3 kleine bakjes tot 60 liter met verschillende inrichting dan 1 grote bak van 180 cm.
Zo kan ik veel experimenteren met verschillende aquascape stijlen. Dit is dan ook de primaire reden dat deze site de naam draagt:
The Small Planted Tank.

Ik kreeg last van alg, mijn planten gingen langzaam dood en wat ik ook probeerde, het was tot mislukken gedoemd. Ontelbare ritjes naar de lokale dierenspeciaalzaak waar ik het ene na het andere middeltje kreeg, de grote hoeveelheid adviezen en tips die ik had gekregen. Het mocht me allemaal niet baten en ik heb teleurgesteld al mijn spulletjes op Markplaats gezet.

Maar het liet mij niet los. Ik liep letterlijk met de vraag waarom andere mensen dit wel konden, en ik niet. En toen ben ik begonnen met lezen; mezelf meer gaan verdiepen in de wereld van aquascaping. En stukje voor stukje, beetje bij beetje kreeg ik de antwoorden op mijn vragen. En het werd mij duidelijk waarom het destijds zo hopeloos was mislukt. Na verloop van tijd ben ik wederom begonnen. Maar nu stond die bak er niet binnen een week. Heel zorgvuldig een plan van aanpak op papier gezet en ben met veel beleid en voorbereiding gestart. Ik had alleen de theoretische kennis, die ik nu in de praktijk moest gaan brengen. Dus ik was mij er van bewust dat ik toch tegen veel onvoorziene problemen aan zou lopen. Uiteindelijk was het resultaat een vergelijkbaar fantastisch mooie aquascape die ik destijds had gezien in die ene dierenwinkel.
We zijn beroemd en toonaangevend in de catagorie 'Dutch style' (Hollandse Plantenbakken) maar op het gebied van aquascapen stellen op het wereldtoneel helaas (op een enkeling na) nog  niet zoveel voor. Daarom hoop ik dat deze website gaat bijdragen in de verdere verspreiding en ontwikkeling van het aquascapen in het algemeen. Ik wil proberen om, met deze website, je een goede richting heen te sturen, met een no-nonsense verhaal.

Er zijn een redelijk aantal informatieve Nederlandstalige sites te vinden over aquascapen. Veelal met goede product revieuws, interessante tips en handige wetenswaardigheden. Ze laten je goed zien hoe goed of effectief een bepaald product is en welke prachtige eindresultaten er mee behaald kunnen worden.  Maar deze website is meer gericht op de praktijk en ik ga proberen om te laten zien HOE je dat kan doen.

Op social media zie ik steeds dezelfde vragen voorbij komen. Soms zijn dat vrij eenvoudige vragen. Sommige zijn weer erg gecompliceerd om te beantwoorden. Feitelijk heb ik al deze vragen gebundeld en vervolgens verwerkt in deze website.

Verder schrijf ik vanuit mijn eigen ervaring en wil graag mijn kennis delen. Maar dat wil niet zeggen dat mijn visie de absoluut juiste is. Er zijn meerdere wegen die naar het spreekwoordelijke Rome leiden. Maar toch hoop ik dat jij, met het lezen van al deze informatie, jouw doel gaat bereiken: een geweldig mooie aquascape! En ben je al in het trotse bezit van een fantastische mooie aquascape... dan hoop ik dat deze site een stukje kan bijdragen aan hetgeen u al weet.

Heel veel plezier met lezen, uitproberen en vooral met aqua-scapen!


Corné


Ik ben Corné - Passioneel Aquascaper - Friskijker - Kennispartner - Crohntje - Shihan - Koffiezetter - Vleugje Zen - Verzameld geluk

Copyright © 2018-2024 Cornelius  - TSPT.nl   -   All Rights Reserved